Stalking och olaga förföljelse av offentliganställda - Webbinarium
Man brukar ibland säga att stalkern är kusin med rättshaveristen. En stalker hittar alltid sitt objekt i den enskilda personen. Beteendet kan lika gärna ha sin grund och sitt ursprung i starka romantiserade föreställningar kring en person, som att det handlar om missnöje och kränkthet. Med tiden blir det alltmer aggressivt och hotfullt. Det kan ta sig uttryck i ändlösa brev, telefonsamtal, oväntade och ovälkomna besök, texter på sociala media, men också oros- och polisanmälningar, saker som beställs i mitt eget namn.
Beteendet känner inga gränser inför personalens privatliv och är inte mottagligt för vädjan att upphöra. Ofta handlar det om personer som inte längre är aktuella i arbetet. Som chef inom offentlig verksamhet löper man en ökad risk att utsättas för detta beteende. Det kan handla om tidigare klienter, kunder eller patienter, men även före detta anställda som kan återkomma med detta beteende. Beteendet skapar lätt en känsla av vanmakt och djup otrygghet. Vad gör vi när vi utsätts för stalking?
Boka samtidigt webbinariet "Att förstå sin egen utsatthet i kontaktyrken" och få två webbinarier för 6 000 kr (ex.moms) totalt.
Ange kod "BJWEB" vid din anmälan för att ta del av erbjudandet.
Webbinariet vänder sig till dig som är anställd inom offentlig verksamhet som myndighet, förvaltning och medlemsburen verksamhet som fackförening, hyresgästförening och liknande.
Stalking och olaga förföljelse av offentliganställda — Webbinarium
3 900 kr. inklusive digitalt kursmaterial. Moms tillkommer. OBS! Kursen är ett webbinarium via Zoom.
3