Terrorbrott i praktik och juridik – Underrättelse- och säkerhetshot
Under kursdagen kommer du att erbjudas en god inblick avseende hur utländska statsaktörer jobbar med Sverige och svenska intressen som målbild. Vad detta innebär för oss och hur kan vi skydda oss är en synnerligen aktuell fråga för många samhällsfunktioner i nuläget. Vidare kommer det att ges en gedigen inblick i det svenska underrättelsesamhället med ökad förståelse för hur dessa myndigheter inriktas och styrs. Stor vikt kommer att ägnas åt att ge en god bild avseende terror, terrorbrottets juridiska natur samt hur systematiken kring hur svenska myndigheter jobbar med denna fråga. Slutligen kommer du som kursdeltagare att få en god förståelse för lagstiftningen kring spioneri och därmed liknande brott.
Uppdelning av dagens föreläsningstimmar:
Frågor av särskild juridisk natur som berörs är; Vad är terrorbrott och vad innebär en anpassning till terrorhotnivå4. Vad är Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) och hur kan myndigheter samarbeta avseende underrättelseinformation. Vad finns det för aktualiteter kring 19 kap BrB avseende spioneribrott mm. Vad innebär signalspaning och lagregler kring detta mm.
Målgruppen för kursen är bred och inkluderar allt från myndighetsjurister, advokater och andra som genom sitt arbete kommer i kontakt med frågor eller miljöer där ökad förståelse för lagstiftning gällande rikets säkerhet är värdefull.
Terrorbrott i praktik och juridik
7 900 kr. inklusive kursmaterial, frukost, fika och lunch. Moms tillkommer.
6
Terrorbrott i praktik och juridik
7 900 kr. inklusive kursmaterial, frukost, fika och lunch. Moms tillkommer.
6