Barnrätt: Vårdnad, boende och umgänge – fördjupning

Fördjupande kurs om att företräda klienter i mål gällande barn i allmän domstol. Djupgående behandling och analys kommer att företas av de komplexa frågor och situationer som ombudet kan stöta på i mål gällande vårdnad, boende och umgänge. Här behandlas även det internationella regelverket.

Advokater, biträdande jurister, jurister och övriga som behöver fördjupande kunskap om att driva mål om barn i allmän domstol.

• Riskbedömningar i vårdnadsmål
  • Hur klarlägger man barnets vilja och vad har den för betydelse?
  • Utredningar
  • Vårdnads-, boende- och umgängesutredningar
  • BBIC-utredningar
  • Egna utredningar
  • Barnbortföranden och Haagprocessen
  • Alternativa processlösningar
  • Samarbetssamtal
  • Medling
  • Förlikningsförhandlingar
  • Etikfrågor
  • Hur hanterar jag besvärliga klienter?
  • Hur hanterar jag olika typer av motpartsombud?
  • Hemvistfrågan
  • Verkställighetsförklaring

• ”Intressanta diskussioner, fint med användbara tips.”
  • "Bra framfört, kunnig, god dialog och lyhördhet för frågeställningar".
  • ”Trevliga lokaler, bra ämnen och kunniga föreläsare.”
  • "Föreläsarna lyckades skapa en lättsam och inbjudande atmosfär utan att för den skull göra avkall på innehåll."
  • "Toppenbra"
  • "Jättebra för oss praktiker"