Vissa människor är svåra att gå till mötes och uppnå ett fungerande samarbete med. I vardagligt tal kan det kallas för ”rättshaveristiskt beteende”.
Hur kan ett rättshaveristiskt beteende yttra sig på en arbetsplats och vad kan orsaka att en individ framstår som en rättshaverist? Kursen ger redskap för hur man kan hantera dessa komplicerade möten på ett sätt som lugnar den man möter. Med pandemier och andra omvälvande händelser i åtanke kommer även frågan om hur en samhällskris påverkar rättshaveristens beteende att behandlas.
Ett rättshaveristiskt beteende kan yttra sig som återkommande anklagelser, stark misstänksamhet, ständiga brev och telefonsamtal, inspelade samtal, många överklaganden eller krav som ligger bortom all rimlighet och som inte är förenliga med vetenskap och beprövad erfarenhet. Det handlar om människor som inte kan hantera uppkomna situationer med mentala processer utan agerar istället utifrån juridiska processer. Ofta kan attityden hos dessa människor vara såväl hotfull som nedsättande och starkt kritisk. Vi har svårt att veta hur vi som personal eller som chef ska bete oss inför ett sådant agerande. Risken är stor att vi antingen blir för gränssättande och avvisande eller för undfallande och otydliga. Ofta upplever vi dem som krävande och hänsynslösa.
Kursen vänder sig till alla som i sitt arbete kommer i kontakt med dessa frågor.
Att bemöta rättshaveristiskt beteende
7 900 kr. inklusive kursmaterial, bok, frukost, fika och lunch. Moms tillkommer.
5,5
Att bemöta rättshaveristiskt beteende
7 900 kr. inklusive kursmaterial, bok, frukost, fika och lunch. Moms tillkommer.
5,5